Masterclass Strategisch Veranderen | 21 januari 2021

Nieuwe energie, nieuwe horizon

Met kracht de crisis uit
70% van de ondernemers wordt keihard geraakt COVID-19. Deze crisis is één van de zwaarste crisissen sinds honderd jaar. De crisis heeft vooral veel markten in een versnelling gezet. Hoe ga je hier als ondernemer mee om?

Veel ondernemers zijn de afgelopen weken vooral bezig geweest met allerhande vragen rond noodmaatregelen, financiële-, fiscale en arbeidsrechtelijke vraagstukken. Waar wil en kun jij naar toe met je bedrijf? Met een wenkend perspectief voor de komende jaren? Wil jij behoren tot de 30% ondernemers die sterker uit deze crisis komt?

Leer hoe je juist in tijden van crisis je kansen pakt en het groeipad voor jouw onderneming inzet. Creëer richting, rust en ruimte. Voor jezelf en je collega’s. Op basis van onder meer het s-curvemodel ga je concreet aan de slag. Je leert hoe je nieuwe markten ontdekt, welke route je volgt en hoe je zonder grote investeringen snel opties en proposities test. Juist door deze dag te benutten, zul je ontdekken dat je gaat versnellen!

Deze Masterclass combineert theorie met praktische handvatten en actuele praktijkcases, zodat je met deze kennis concreet en direct de volgende dag aan de slag kunt. Op die manier creëer jij razendsnel een wenkend perspectief, een route voor je onderneming en je collega’s. Iedereen weet wat er te doen staat. Je behoort tot de 80% ondernemers die niet alleen meer tijd wil investeren in de juiste route, maar dat ook écht doet. En zo met kracht de crisis uit komt.

Let op: 2021 wordt jouw jaar
Om je nog verder te helpen, hebben we een unieke afspraak. Na deze Masterclass bieden we je als Adformatie lezer een bijzondere follow-up aan (tegen een flinke korting); een frisse start van 2021. Tijdens een uniek coachingtraject maak je je ideeën uit de MasterClass nog concreter. In drie sessies word je uitgedaagd om je nieuwe perspectief en strategie tastbaar te maken:

 • Twee sessies in kleine groepjes met andere ondernemers (2 x 1 dag)
 • Één sessie 1-op-1 met coach Leon Jansen (1 x middag)

Je leert van elkaar, met elkaar. Als ondernemers. Het stimuleert je in een beperkte tijdspanne echt stil te staan bij de ontwikkeling van je bedrijf, keuzes te maken en de juiste richting te bepalen. Deze vervolgens om te zetten naar concrete acties.

Het aantal plaatsen voor dit op maat gemaakte coachingtraject is beperkt, dus wees er snel bij. Kies bij registratie voor het coachingstraject (i.p.v. alleen de masterclass). 

Doelgroep
Deze Masterclass is bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met de strategie en richting van het bedrijf. En dat concreet naar acties willen vertalen. Dus directeuren, ondernemers, directies, senior marketeers, marketingmanagers, enz. Daag jezelf uit tot het neerzetten van een wenkend perspectief, creëer en realiseer een nieuwe horizon.

Leon Jansen – oprichter K 2O Marketing
Omdat hij zijn kennis en ervaring wil inzetten voor andere organisaties, heeft Leon K2O Business Strategy & Marketing opgericht; organisaties structureel versterken op het vlak van strategie, marketing en innovatie. Leon levert concrete handvatten voor uitdagingen van ondernemers en directies. Of ze nu een tomeloze ambitie hebben of juist even vastzitten.

Met >20 jaar management- en marketingervaring in verschillende bedrijfstakken voor gerenommeerde bedrijven coacht hij scale-ups, start-ups en gevestigde bedrijven. Leon benoemt de pijn, biedt inspiratie, geeft energie en creëert een nieuwe horizon. Hij versterkt organisaties structureel, zodat zij succesvoller zijn in wat zij willen bereiken. Naast zijn werk geeft hij regelmatig workshops en lezingen. Leon geniet elke dag van het werken in de uitdagende wereld van strategie, marketing en innovatie.

“A solid ànd inspiring authority on both digital/online as well as the full craft of Marketing and (e)Commerce and easily operates on C-suite level.”

Theo van Uffelen, Commercial Director a.i.
(Coca-Cola, Unilever, FrieslandCampina)

Programma | 21 januari 2021

8:30

Inloop met koffie en thee

9:00

Welkom 

9:15

Inzicht: Waar staat jouw onderneming op dit moment?

Waar sta je nu daadwerkelijk met je onderneming. Juist dat inzicht is noodzakelijk om van een crisis een succes te maken. Op basis van het s-curvemodel ga je aan de slag om antwoord te krijgen op de onderstaande vragen.

 • In welke fase zit jouw onderneming?
 • Is dit sneller of minder snel gegaan door Corona?
 • Hoe was je omzetontwikkeling de afgelopen jaren?
 • Hoeveel daarvan van nieuwe klanten/producten?
 • Wat is je grootste uitdaging?
 • In welke fase zitten jouw klanten?
 • Hoe is jouw (risico)spreiding?
 • Waar ligt de waarde van jouw onderneming?
 • Waar willen klanten je voor betalen?
 • Welk probleem los je op?

10:15 uur

Korte koffie break

10:35 uur

Trends: Met 120 km vooruit in je achteruitkijkspiegel

We leren altijd dat goed is dat organisaties meebewegen op de laatste trends van de markt. Maar dat wil niet zeggen dat op alle trends mee moet bewegen. Als ondernemer is het juist belangrijk keuzes te maken. Hoe herken je bewegingen in de markt? Voor de komende jaren? Het organiseren van markttrends, wat is belangrijk en wat niet? Hoe ga je om met onzekerheid & mogelijk grote impact? Hoe blijf je trends volgen? Hoe houd je het leuk?

11:30 uur

Trends 2021 en beyond

Wat zijn nu daadwerkelijk de trends in vakgebied van marketing. Veel trends zijn tijdelijk maar en zijn ook trends die blijvend het vakgebied veranderen.

12:15 uur

Lunch break

13:00 uur

Recap van de ochtend, vooruitblik naar de middag

13:10 uur

Actie: Van thema’s naar strategisch bewegen
Hoe kom je tot een logische, strategische routekaart. Keuzes binnen de factor tijd. Bewegen over de assen van techologie, behoeften, doelgroepen.

14:05 uur

Praktijkcase Strategisch Veranderen
 

15:05 uur

Van strategie naar werkelijkheid: zo snel mogelijk testen van wat werkelijk waarde oplevert voor klanten.

Snel routes en opties verkennen zonder grote investeringen. Bouwen, meten, leren. Niet zo maar, maar vanuit jouw gekozen route

16:00 uur

Aan de slag: Uitwerking van je eigen route naar hypothese(s) en MVP

17:00 uur

Slot

Registeren

Registreren voor de Adformatie Masterclass Strategisch Veranderen kan hieronder.

Masterclass:
De Masterclass Strategisch Veranderen kost 595 Euro (vroegboek korting t/m 31 december). Na deze datum zijn de kosten 695 Euro.

Combipakket
Wil je naast deelname aan de Masterclass je ook aanmelden voor het coachingstraject door Leon Jansen? Meld je dan aan voor de optie: coaching traject. De kosten hiervoor bedragen 1895 Euro (vroegboek korting t/m 31 december). Na deze datum zijn de kosten 1995 Euro.